Ett


Ett, vertaald 1. Ett is de allereerste collectie van Ylle. Een collectie van zoeken, zweten, breien en opnieuw proberen. Nooit opgeven. De collectie bestaat uit no-nonsens eenvoudige stukken die aansluiten bij elke outfit. Alles draait rond eenvoud, details, mooie wol in uitstekende kwaliteit. Oversized, grof gebreid en warm in natuurlijke tinten. Zonder veel poespas straalt elk stuk de identiteit van Ylle uit. Less is more!

Deze eerste mini-collectie was ware een ontdekkingstocht. Vele dingen heb ik voor de allereerste keer moeten doen. Daar haalde ik inspiratie voor de naam “Ett”. Zweeds voor één. Voor de eerste keer patronen ontwerpen. En verfijnen, tot het perfect zat. Elke steek en elke naald.

Elk stuk van Ylle werd op een artisanale manier gemaakt. Het is 100% home-made (al kan jouw haarband ook wel op de trein gebreid zijn). De stukken hebben elk hun eigen verhaal en zijn 100% uniek. Elk product draagt ook een eigen naam en identiteit. Hiervoor haalde ik inspiratie uit mijn vriendinnen. Elke sjaal of haarband draagt de naam van een goede vriendin. Charles is vernoemt naar Charlotte. De Julien naar Jolien, maar later hier meer over.

 

Contact opnemen met leveranciers en zoeken naar de juiste grondstoffen. Ylle streeft naar het werken met zo ecologisch en natuurlijk mogelijke grondstoffen. Met respect voor mens, dier en natuur. Dat laatste was zeker niet eenvoudig. Maar ik ben er voor een groot deel in geslaagd. De zoektocht is nog niet voorbij, maar ik geloof dat het beter kan! Ylle blijft streven naar 100% natuurlijk.